PNL Timiș rămâne scindat – Alin Nica nu dorește reîntregirea partidului: cei excluși nu au viitor în PNL

Preluarea puterii în PNL Timiș după alegerile locale din 2020 de către binomul Alin Nica-Dănuț Groza, în calitate de președinte, respectiv de secretar general, a debutat cu execuții politice ajunse unele ca teme naționale de scandal.

Și-au pierdut calitatea de membri sau de consilieri județeni: Alin Popoviciu – fost secretar general, impresia fiind doar pentru că era un apropiat al lui Nicolae Robu și pentru că funcția era dorită de Dănuț Groza, Călin Roman – fiul primarului din Deta, parțial reabilitat prin oferirea recent a unei sinecuri la Canalul Navigabil Bega ca membru în Consiliul de Administrație, Cosmin Buboi – fost candidat la Primăria Săcălaz sau Nicolae Bitea – reabilitat între timp, deoarece din lingăul lui Nicolae Robu a devenit lingăul lui Alin Nica, iar după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită, a primit o sinecură fiind angajat la o asociație satelit a CJ Timiș.

A urmat apoi vara fierbinte a anului 2021 când s-au desprins din partid deputatul Claudiu Chira – fost apropiat al lui Alin Nica – care a fondat partidul Forța Dreptei, împreună cu fostul șef PNL, Ludovic Orban și consilierul local Raul Ambruș, care împreună cu câteva sute de membri ai PNL din Timișoara și Timiș a fondat Platforma Liberală.

Sute de alți membri ai PNL Timiș și primari au făcut la această oră un pas în spate nemaivoind să se implice în viața de partid, fapt nerecunoscut de conducerea județeană.

Prezent ieri seară la o televiziune online locală, șeful PNL Timiș, Alin Nica, cercetat de ANI în multiple spețe de posibile conflicte de interese, a declarat că partidul nu îi va reintegra pe cei desprinși.

Când se încheie o epocă și începe o epocă nouă sunt convulsii, sunt lupte, pentru că cei care au fost și nu mai au dreptul să fie în continuare sau nu mai merită să fie în continuare, nu vor să-și piardă privilegiile, locurile, pozițiile deja câștigate și atunci există o luptă între nou și vechi. Așa a fost și la noi. filiala noastră este în reconstrucție care se va stabiliza, se va consolida în 2024 când vom avea rezultatele alegerilor și a strategiei de consolidare pe care eu am impus-o în PNL, da în același timp, aducerea de oameni noi care a început încă din 2020 va da un suflu nou și un iz de curățenie și de împrospătare care face bine. Cei care sunt excluși evident că nu mai avem ce să discutăm cu ei după pata neagră care au pus-o pe blazonul partidului, în urma evenimentelor de la alegerile din Timișoara. Timișul și Timișoara au multe resurse umane care pot înlocui ceea ce am pierdut în urma excluderilor. Lucrurile deja încep să se îmbunătățească, după ce a plecat Ambruș cu zeci de tineri am avut 150 de tineri la alegerile din Timișoara, peste 300, aproape 400 la alegerile pe județ, deci resurse umane sunt și această împrospătare își va arăta efectele în urma alegerilor din 2024 când vom veni cu candidați noi, proaspeți. Nu este nicio șansă (n.r. de împăcare cu cei desprinși), ei aparțin trecutului. Noi îi iertăm, ca datorie creștină, însă din punct de vedere politic nu au un viitor în PNL“, a declarat Alin Nica.

Izul de curățenie și împrospătare de care vorbește Alin Nica poate fi observat din fotografii recente postate pe rețelele sociale în care se vede că doar câțiva PNL-iști mai participă la acțiuni alături de conducerea actuală, aproape de fiecare dată aceeași, dintre care îi enumerăm pe: viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără; consilierul local din Timișoara, Adrian Lulciuc, șef al Poștei Timișoara (deci beneficiar al unei sinecuri) – cercetat de ANI pentru conflict de interese și incompatibilitate; consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabaș, angajat al ADID Timiș, asociație a CJ Timiș (deci beneficiar al unei sinecuri) – cercetat de ANI pentru incompatibilitate; consilierul local din Boldur și șef al tineretului PNL-ist, Ionuț Sârbu, angajat al vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa, în funcția de consilier personal (deci beneficiar al unei sinecuri); consilierul județean Lucian Blaga – cercetat de ANI pentru incompatibilitate; primarul PNL din Moravița, Răzvan Brăzdău, beneficiar al unor repartizări mari de bani din partea CJ Timiș în contradicție cu statutul comunei; deputatul Cosmin Șandru – trimis în judecată de DNA pentru dare de mită și a cărui soție este consilier personal al lui Alin Nica la CJ Timiș (deci beneficiari ai mai multor sinecuri); consilierul județean Andrei Cotețiu – cercetat de ANI pentru conflict de interese sau primarul debusolat al comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, care recent i-a cerut public explicații șefului CJ Timiș pentru vizita în Dubai, iar câteva zile mai târziu a accept un premiu de la Alin Nica.

Simțiți izul de curățenie care vine dinspre PNL Timiș? Aerul proaspăt de munte?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole