Klaus Iohannis: Voi aştepta cu consultările formale până când se cristalizează o majoritate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va chema partidele la consultări în momentul în care se va cristaliza o majoritate parlamentară.

„Voi aştepta cu consultările formale până când, din discuţiile din partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci când această majoritate va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului guvern”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a arătat că nu acceptă abordări privind guverne minoritare.

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr de posibile voturi în Parlament şi, astfel, Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României. Între timp, partidele au reluat între ele discuţiile şi acest lucru este foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate şi în consecinţă nu pot să accept în continuare astfel de abordări”, a afirmat Iohannis.

Nicolae Ciucă şi-a depus, marţi, mandatul de premier desemnat. Conducerea PNL a decis, ulterior, flexibilizarea mandatului de negociere. Liberalii au avut, miercuri şi joi, discuţii cu USR şi PSD.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole