PNL Timiș nou atac la USR pe tema căldurii în școli. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu: suntem în fața unui eșec de proporții a administrației orașului

Subprefectul PNL al județului Timiș a lansat un nou atac asupra încă partenerilor de coaliție județeană, fiind de părere că lipsa căldurii în școli este vina actualei administrații.

“La 16°C în locuințe, în spitale sau școli e clar că suntem în fața unui eșec de proporții a (nr. al) administrației orașului.  Se impune ca în fiecare unitate de învățământ să aibă loc o ședință de urgență a Consiliului de administrație pentru a analiza oportunitatea trecerii cursurilor în on-line. Atrag atenția că temperatura scăzută trebuie raportată la regula aerisirii claselor în fiecare pauză. Voi cere Inspectoratului școlar județean să transmită în această dimineață acest lucru. Decidenții din PMT vor trebui să răspundă public de modul cum au pregătit sezonul rece, de neglijarea asigurării unui serviciu public de primă necesitate, de starea deplorabilă în care se află cetățenii și instituțiile abonate la Colterm“, anunță Ovidiu Drăgănescu.

De partea cealaltă, viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, spune ieri că elevii de la Colegiul Coandă trec în online din cauza infrastructurii precare din școală care a nu a fost în atenția administrațiilor anterioare.

“Ani de zile, elevii de la Coandă și din alte școli, bolnavii din secții ale spitalelor timișorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor. Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide și după câteva luni să poți să tai panglica. Acum, în situație de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educație și pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalația de încălzire veche de decenii, lipsa izolației termice. Nici vorbă de investiții în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică și modernizare“, a spus Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole