PNL Timiș își apără “penalii“ – deputatul Cosmin Șandru și directorul STPT, Nicolae Bitea. Viceprimarul Cosmin Tabără: nu văd o necesitate de a-și da demisia, a fost un act de copilărie

PNL Timiș își apără penalii – deputatul Cosmin Șandru și directorul STPT, Nicolae Bitea – împotriva cărora DNA a început urmărirea penală pentru dare de mită, în urma unei plângeri a Partidului AUR și deputatului Titi Stoica.

Președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără este de părere că nu se impune ca Nicolae Bitea, directorul STPT, să renunțe la funcția sa. Într-o declarație dată pentru Expressdebanat, viceprimarul Timișoarei, încearcă să minimizeze importanța acțiunilor colegilor de partid, uitând vremurile când liberalii dansau în piețe, legați de garduri apărând statul de drept.

“Ceea ce a făcut el mi se pare o greșeală politică și nu i-aș fi sugerat niciodată să facă așa ceva. Cred că și el regretă, că a fost un act de copilărie. Pe de altă parte, el are doar calitatea de suspect în momentul de față, nu este încă inculpat în acest dosar pentru că încă nu s-a pornit acțiunea penală împotriva lui. Este doar o bănuială rezonabilă cum că ar fi săvârșit infracțiunea. Sigur că, atâta timp cât eu voi fi la conducerea PNL Timișoara nu voi permite niciodată să facem scut în favoarea unuia care încalcă legea, indiferent care este numele acestei persoane. Dar, pe de altă parte, nu putem să mergem și să neglijăm termenii și procedura penală. Trebuie să și respectăm drepturile unei persoane. Atâta timp cât are doar calitatea de suspect, nu văd o necesitate de a-și da demisia, dar, în momentul în care calitatea lui va fi schimbată, dacă va fi schimbată, în inculpat, atunci lucrurile se schimbă în totalitate. În momentul în care devii inculpat se pune în mișcare acțiunea penală și există probe clare din care rezultă că o persoană săvârșește o infracțiune și atunci putem discuta despre demisia acestuia. În momentul de față cred că nu s-ar impune. Se pot face plângeri penale argumentate și împotriva mea, a domnului primar, a colegului Ruben și atunci toată lumea ar trebui să demisioneze la prima plângere”, a declarat, pentru Expressdebanat, viceprimarul Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole