PNL Timiș acuzat că este scutul politic al “mafiei de pe mal“ care a pus mâna ilegal pe patrimoniul Timișoarei: sunt sponsorii PNL pentru campania electorală de anul viitor

PNL, scutul mafiei care a pus mâna, ilegal, pe patrimoniul Timișoarei, susține USR Timiș, într-un comunicat de presă.

USR este consternat de asocierea PNL cu Miki Boxerul și frații Ciută și ceilalți oamenii de afaceri dubioși care au acaparat, ilegal, 55 000 de metri pătrați de pe malurile Begăi. Viceprimarul PNL Cosmin Tabără, responsabil vreme de doi ani de patrimoniul Timișoarei, și consilierul local PNL Simion Moșiu au legitimat, cu prezența lor, amenințările cu instanța proferate,  într-o conferință de presă, de Miki Boxeru și frații Ciută. La aceeași conferință de presă au participat, tot ca susținători, și reprezentanți AUR și ai partidului SOS condus de Diana Șoșoacă. Primăria condusă de Dominic Fritz a reușit până acum să recupereze un imobil și un teren însușite ilegal de clanul Cârpacilor și 13 000 de metri pătrați de teren ocupate, fără niciun fel de autorizații, de către Miki Boxeru, frații Ciută. Primăria își propune să elibereze toate terenurile ocupate ilegal de pe malul Begăi“, arată USR Timiș.

Filiala partidului aduce acuzații extrem de grave privind eventuala finanțare a campaniei electorale.  

Vrem să reamintim că cei care au dat declarații, Miki „Boxeru” (Terasa Boss) și frații Ciută (No Name), au avut fiecare punți către administrația Robu. Miki Boxeru a recunoscut  că Robu și-a ținut cheful înainte de a ieși primar în 2012 la el la terasă. Nu ar fi unicul caz în care acesta ar fi sprijinit financiar politicieni. În 2013, Miki Boxeru a donat o sumă de 100.000 euro către deputatul „mitralieră”, Cătălin Rădulescu (fost PSD). În ceea ce privește frații Ciută, aceștia au avut o relație puternică de amiciție cu administrația PNL Robu, fiind prieteni buni cu interlopul Ionuț Nasleu, fost consilier al primarului și fost șef la Piețe.  Comportamentul liderilor PNL Timișoara Cosmin Tabără și Simion Moșiu este de neînțeles, în afară de cazul în care aceștia sunt sponsorii PNL pentru campania electorală de anul viitor“, mai susține USR Timiș.

Liderul consilierilor USR din Consiliul Local Timișoara, Paula Romocean, spune la rândul său că patrimoniul orașului va fi redat cetățenilor.

Timișorenii știu însă că toată această mafie a fost protejată politic, știu că administrațiile precedente s-au făcut că nu văd că bucăți întregi din oraș sunt acaparate de interese ilegitime. USR și-a luat un angajament de a lupta împotriva acestor rețele de influență care au căpușat patrimoniul Timișoarei. primăria condusă de primarul USR Dominic Fritz a demarat o operațiune de recuperare de clădiri și terenuri proprietate publică și a le reda timișorenilor și vom merge până la capăt.˝, a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara și liderul consilierilor locali USR.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole