Piața Volantă de la Stadion are tomberoane cu magnet – nici nu au fost montate bine că deja timișorenii le folosesc abuziv

Societatea de Piețe a montat recent tomberoane noi pentru Piața Volantă de la Stadion, cu magnet.

Conform directorului adjunct al companiei din subordinea Consiliului Local, Cătălina Jahn, recipientele sunt supravegheate video.

Așa cum ne-am dorit, aducem o îmbunătățire în departamentul de curățenie în piețele noastre. În Piața Volantă de la Stadion avem tomberoane noi cu un sistem nou de închidere. Mai mult de atât, aceste tomberoane au fost poziționate în aria camerelor video la care are acces și poliția locală. Astfel dorim să asigurăm un control mai bun asupra curățeniei din piață, asta înseamnă inclusiv monitorizarea rampelor clandestine de gunoi. Curățenia este una din acțiunile importante pentru îmbunătățirea calității piețelor și a mediului“, declara Cătălina Jahn.

Nici nu au fost montate bine tomberoanele că timișorenii le-au și găsit o altă folosință, personală, așa cum a informat Poliția Locală.

O zonă în care s-au constatat probleme de acest gen, semnalate inclusiv de către reprezentanții pieței care are activitate în perimetrul respectiv, este zona Stadionului Dan Păltinișanu, în care are loc piața volantă. Aici era mizerie și din cauza celor care umpleau pubelele amplasate pentru comercianți cu deșeuri menajere, iar vânzătorii de produse nu mai aveau unde să pună resturile provenite din activitatea desfășurată. Una din măsuri a fost securizarea acestor pubele, astfel încât să nu mai existe astfel de situații. În ultimele zile au fost și observați cu ajutorul înregistrărilor video unii dintre cei care, dorind să scape de deșeuri, le-au abandonat pe domeniul public. Este vorba despre doi tineri, care, aflați la volanul unor mașini de lux, au fost surprinși venind cu autovehiculele, cu sacii de gunoi în portbagaj, și au lăsat gunoiul menajer lângă pubele, nemaiavând posibilitatea să-l arunce în interiorul acestora„, a transmis Poliția Locală.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole