Petrecere în pandemie la Herneacova, încheiată cu amendă. Polițiștii aplică sancțiuni pe bandă rulantă celor care nu respectă regulile impuse

Polițiștii timișeni împreună cu polițiștii locali, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai I.T.M Timiș au verificat dacă se respectă regulile impuse în perioada pandemiei.

Astfel, la activităţi au participat 279 de forţe de ordine, fiind verificate 117 societăți comerciale, precum şi 140 de mijloace de transport persoane, dintre care 18 mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 4.000 de persoane. S-au dat 114 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.500 de lei.

Dintre acestea, 109 amenzi în valoare de 30.500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii, două sancțiuni în valoare de 4.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație. S-a dat și o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru organizarea unei activități, fără a fi respectate măsurile legale impuse de autorități, adică o petrecere la Herneacova.

Două persoane u fost amendate, cu suma de 1.000 de lei, pentru că nu au putut face dovada Certificatului Digital Verde, aceștia neconformându-se solictărilor operatorilor economici de a părăsi locația, devinind recalcitranți.

„Având în vedere incidența cazurilor de Covid-19 raportată la 1.000 de locuitori, politiștii recomandă tuturor persoanelor să dea dovadă de responsabilitate, să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte măsurile legale impuse de autorități”, transmite IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole