Peste 500 de amenzi date polițiștii șoferilor indisciplinați, în acest sfârșit de săptămâna. Au fost prinși și 3 bețivi

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat în județ pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și al consumului de băuturi alcoolice.

Polițiștii au controlat 580 de autovehicule și au legitimat 600 de persoane. Au fost efectuate 352 de testării cu aparatul etilotest.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 531 de amenzi pentru nerespectarea normelor rutiere. Dintre acestea, 250 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 73 pentru nepurtarea centurii de siguranță. Au fost retrase 19 certificate de înmatriculare și reținute 27 de permise de conducere.

Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Unul dintre șoferii băuți a fost depistat în duminică, în jurul orei 00:30, de polițiștii din Buziaș au depistat, pe DC 592 în localitatea Bacova. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Politiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole