Timiș: peste 1.000 kg de artificii și petarde găsite în Timiș – percheziții la un tânăr care le vindea online

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul SAS Timiș și al criminaliștilor din cadrul Poliției municipiului Lugoj, au desfășurat trei percheziții domiciliare, în 24 decembrie, în Lugoj și comuna Bârna, la imobilele ce aparțin unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Bârna.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, aflat în lucru la SAESP Timiș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

În urma perchezitiilor, a fost identificată cantitatea de 1.000 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 si F4, cantitate achiziționată conform facturilor de proveniență din Cehia si România. Tânărul comercializa articolele pirotehnice în mediul online, prin intermediul unui site, în acest sens fiind identificate și ridicate 291 de formulare comandă și AWB-uri de transport realizate cu o firmă de curierat, în perioada octombrie-decembrie 2022. Comenzile aveau valori cuprinse între 300-3.000 de lei. Deși bărbatul are calitatea de pirotehnician, acesta nu are nicio formă de organizare juridică care sa-i permită comercializarea către publicul larg„, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități ilicite a tânărului și stabilirea conexiunilor infracționale cu implicație în cauză.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole