Percheziții la un tânăr de 24 de ani bănuit de infracțiuni informatice în formă continuată. Prejudiciu: 80.000 de lei

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Timiș, au efectuat joi, 31 martie, o percheziție domiciliară, în Timiș, la un tânăr de 24 de ani, bănuit de săvâșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată sub forma participației improprii,  fals informatic în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos in formă continuată. A fost puse în executare un mandat de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – noiembrie 2021, tânărul ar fi efectuat operațiuni financiare ilegale, pe timpul cât acesta a fost angajat al unei unități bancare, din București, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 80.000 lei. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un laptop, carduri bancare și cartele SIM.

„Bărbatul a fost condus la audieri, la sediul poliției, ulterior, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș. În cursul acestei zile, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, magistrații dispunând măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, transmite IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole