Percheziţii DIICOT la traficanţi de etnobotanice – au fost găsite săbii şi cuţite

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi au efectuat cinci percheziţii domiciliare la traficanţi de etnobotanice, la locuinţele lor fiind găsite şi arme albe, respectiv cuţite şi săbii.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei şi ofiţeri de Poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat, sâmbătă, cinci percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate diferite cantităţi de substanţe psihoactive, sume de bani provenite din săvârşirea de infracţiuni, arme albe (cuţite, săbii), cântare electronice.

În acest caz, au fost reţinuţi şapte inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii susţin că, începând cu luna august 2021, pe raza municipiului Iaşi a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în procurarea de substanţe psihoactive din vestul Europei, care ulterior erau introduse în România şi comercializate pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi.

În cursul zilei de duminică, cei şapte inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea s-a realizat cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul Acţiuni Speciale şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole