Patronul firmei care a realizat deratizarea în Complexul Studențesc, în urma căreia o femeie şi doi copii au murit, a fost condamnat definitiv pentru omor din culpă

Patronul firmei care a realizat deratizarea din Timişoara în urma căreia o femeie şi doi copii au murit, a fost condamnat definitiv pentru omor din culpă.

Ioan Sorin Buţă, administratorul Bistim Dera SRL, a primit o pedeapsă de 6 ani şi 9 luni de închisoare și a fost obligat să plătească daune de 150.000 de euro şi 700.000 de lei.

În iulie 2021, Judecătoria Timişoara l-a condamnat pe Ioan Sorin Buţă la 6 ani şi 9 luni de închisoare. De asemenea, acesta are de plătit daune morale de 150.000 de euro şi 700.000 de lei. Sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel Timişoara.

În noiembrie 2019, doi copii din Timișoara, unul de 3 ani și altul de 10 zile, și mama acestuia din urmă, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar alți patru copii au ajuns în spital, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au stabilit că a fost folosită substanţa Delicia – Gastoxin, care conţine fosfură de aluminiu, foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită autorizaţie specială pentru utilizare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole