Buletin de Timișoara vă prezenta luni, adică ieri, faptul că președintele interimar al PNL Timișoara, deputatul Marilen Pirtea, a anunțat că PNL Timiș trece practic de la epoca “băieților de pe sate“, așa cum eufemistic erau numiți Alin Nica și Dănuț Groza, la “băieții de elită“.
Într-o conferință de presă, Marilen Pirtea a prezentat 13 persoane pe care “le-a convins“ să se înscrie în PNL, așa cum puteți citi AICI.
Coincidență sau nu, majoritatea celor prezentați sunt colegi ai deputatului de la Universitatea de Vest, instituție la care este rector de mai mulți ani, transfer în urma căruia PNL Timișoara devine un fel de agenție sau sucursală a UVT.
Noii transferați sunt la rândul lor un fel de “gardă pretoriană“ a noului șef liberal de pe Timișoara, care candidează la un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare de la 1 noiembrie, deghizată sub forma unei echipe.
De remarcat însă că noii transferați dețin și funcții de conducere la nivelul Universității de Vest, deci putem vorbi de o politizare extrem de agresivă a instituției de învățământ superior, un lucru extrem de nociv.
“Vom anunța în continuare noi veniri în partid, nu cred că sunt racolări, ci vreau să arat că succesul este în echipă întotdeauna și că vremea liderilor providențiali, atotștiutori, a trecut și de aceea echipele sunt cele care produc succes, progres, și e bine întotdeauna să te înconjori de oameni mult mai deștepți decât tine ca să progresezi. De aceea cred că demersul meu este unul extrem de valid. Racolarea în general înseamnă că-i duc dintr-o parte în altă parte, eu nu i-am adus dintr-o nicio altă zonă politică pentru că nu era cazul. I-am convins să vină să facă politică și îi încurajez și alte partide să facă același lucru pentru că până la urmă cu cât mai mulți specialiști intră în zona politică ridică media comunităților în care activează“, a declarat Marilen Pirtea.
Președintele interimar al PNL Timișoara a fost întrebat dacă noii veniți au început de la munca de jos, adică de la strângere de semnături pentru candidatul Nicolae Ciucă sau lipit de afișe.
Răspunsul a fost unul halucinant, deoarece arată că la nivelul PNL există cel puțin două categorii de personal: lipitorii de afișe, adică “fraierii“ cu munca, și cei care aduc valoare adăugată doar prin simpla lor prezentă, probabil “băieții de elită“.
“Nu au strâns nicio semnătură (n.r. pentru candidatul Nicolae Ciucă), de acum intră în zona politică. De asta am spus că sunt diverse atribuții ale oamenilor politici. Sunt oameni extrem de importanți pentru partid așa cum sunt cei care au strâns semnături, care merg pe stradă, știu viața politică și oameni care aduc o valoare adăugată prin prezența lor, prin prestația lor, prin ceea ce comunică și cât de ușor sunt urmați de ceilalți“, a mai spus Marilen Pirtea.
În ultimii ani, organizația PNL Timișoara a fost condus de către viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, care îl are drept consilier personal pe un alt profesor de la Universitatea de Vest, Marcel Tolcea, care practic dă dovadă de o lipsită totală de deontologie profesională deoarece activează atât ca și consilier al unui demnitar, fiind angajat al Primăriei Timișoara, cât și ca gazetar, fiind editorialist la mai multe publicații.
Așadar, istoria politizării Universității de Vest este una mai îndelungată și nu se va opri aici.