Nicolae Robu țopăie – primarul PNL de Lugoj, Claudiu Buciu, și-a pierdut mandatul pe motiv de domiciliu – speră că la fel va păți și Dominic Fritz. Prefectul îl bagă însă în depresie

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu și-a pierdut astăzi mandatul, ocazie cu care Nicolae Robu nu a ratat șansa de a face o paralelă cu actualul primar al Timișoarei Dominic Fritz.

“Stire bombă: Prefectul de Timiș a anunțat că dispune încetarea de drept a mandatului Primarului de Lugoj, Claudiu Buciu, pe motiv că nu mai are domiciliul în Lugoj, ci doar reședință, domiciliul fiindu-i în Germania. Fritz, Primarul Timișoarei, este fix în aceiași situație: nu are domiciliul în Timișoara, cum cere legea, ci doar reședință, domiciliul fiindu-i în Germania. Diferența între cei doi este una singură: Buciu este biet cetățean al unei colonii -ghiciți cum se cheamă ea!-, iar Fritz cetățean -superior, cum altfel?!- al unei metropole!  Biată Românie, ce-ai ajuns! P.S. A nu se înțelege vreo urmă de ostilitate a mea la adresa Germaniei sau germanilor! Dimpotrivă, am o deosebită apreciere pt Germania și pt germani, în general! Și consider că personajul Fritz, mostră de incompetență și nerușinare, este nereprezentativ pt admirabila nație germană, o rușine, pur și simplu, pt ea!“, a scris pe Facebook Nicolae Robu.

Într-o conferință de presă în care a prezentat situația de la Lugoj, prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, s-a referit și la situația primarului Dominic Fritz.

Veștile nu sunt deloc bune pentru Nicolae Robu, conform prefectului de Timiș.

“Domnul Buciu a candidat ca și cetățean român unde trebuie să ai domiciliul și faci obiectul acestor legi, iar Legea 115/2015 spune că cetățenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România, au dreptul de a alege și a fi aleși în aceleași condiții ca și cetățenii români, cu îndeplinirea prevederilor prezentei legi. Domnul primar Fritz a candidat ca și cetățean german în baza legii 115, dar din punctul nostru de vedere este o speță total diferită asupra căreia și-au spus cuvântul Biroul Electoral de Circumscripție, mandatul de primar a fost validat de instanța de judecată“, a spus Mihai Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole