Nicolae Robu, după scumpirea gigacaloriei: eu v-am ținut la 242 lei/gigacalorie cât am fost eu Primar

Nicolae Robu a comentat decizia de astăzi a Consiliului Local Timișoara prin care s-a dublat prețul la gigacalorie, de la 208 lei la 416 lei.

“Pentru că și cu această ocazie dl Fritz minte, încearcă să manipuleze, cum a făcut dintotdeauna, eu respectându-vă, stimați timișoreni, indiferent dacă dv m-ați votat sau nu, vă prezint mai în cele ce urmează realitatea. În 22.06.2012, când eu am devenit Primar, prețul de cost al agentului termic a fost de 325.82 lei / gigacalorie. Din el, 252.01 lei / gigacalorie era în sarcina abonatului, iar 73.81 lei / gigacalorie era subvenția dată de Primărie. Pe parcurs, toate ingredientele de cost: gazul, cărbunele, electricitatea, apa, transportul cărbunelui, salariul minim pe economie și în lanț toate celelalte salarii, s-au scumpit permanent, încât în 2020 prețul de cost al agentului termic a ajuns la 483.10 lei / gigacalorie. Din el, 242 lei / gigacalorie a fost în sarcina abonatului, iar 241.10 / gigacalorie era subvenția.. Deci, prețul de cost a crescut cu 48.27%, cât am fost eu Primar!“, susține Nicolae Robu.

“Eu am majorat an de an subvenția“, spune fostul primar.

“Cu toate acestea, cetățenii nu au simțit asta, pentru că eu am majorat an de an subvenția, aceasta ajungând de la 73.81 lei / gigacalorie, cât era când am devenit eu Primar, la 241.1 lei / gigacalorie, cât am lăsat-o în 30.10.2020, când mi-am încetat exercițiul de Primar. Acum, după ce COLTERM a ajuns în insolvență –practic: în pragul falimentului!-, cu: o amendă de 21 milioane euro, cu certificatele de CO2 pt 2020 necumpărate nici la această oră (vă reamintesc: certificatele pt un anume an trebuie cumpărate în perioada 15 februarie-30 aprilie a anului următor, deci nici nu se putea pune problema să le fi cumpărat eu pt 2020, cum ar fi vrut unii!) în prag de sarcină de cumpărare –mâine-poimâine!- a certificatelor de CO2 pt 2021, incompetentul Dominic Samuel Fritz Pinocchio, care n-a condus în viața lui nimic în afară de corul de amatori Gospel -chiar asta e trista realitate!-, vă împovărează, stimați timișoreni, începând cu 1 ianuarie 2022 , cu 482.83 lei / gigacalorie! Saltul de la 242 lei / gigacalorie la 482.83 lei / gigacalorie înseamnă DUBLARE DE PREȚ, peste noapte!“, precizează fostul primar.

“Eu v-am ținut la 242 lei/gigacalorie cât am fost eu Primar“ – mai declară Nicolae Robu

“Asta v-ați dorit, stimați timișoreni? Sunt convins că nu! Și eu aș fi putut, pentru a-mi asigura mai mulți bani pt investiții, să păstrez subvenția la 73.81 lei / gigacalorie, cât am moștenit-o și, pentru acoperirea noilor prețuri de cost de pe parcurs, an de an mai mari, ajungând la 483.10 lei / gigacalorie în 2020, să majorez tot an de an prețul plătit de dv, încât în 2020 acesta să ajungă la 409.29 lei / gigacalorie. Dar eu v-am ținut la 242 lei / gigacalorie cât am fost eu Primar, întrucât știam cât de grea vă este viața și m-am descurcat cum am putut cu banii de investiții și pretind că m-am descurcat bine, din moment ce am reușit să fac atâtea și atâtea lucruri pt oraș! Cu mine ca Primar, NU S-AU SIFONAT BANI! Aici e cheia, stimați timișoreni!“, menționează Nicolae Robu.

“Dl Fritz anunță prețul per MWh, nu per Gigacalorie, ca să pară mai mic!“, mai susține fostul primar.

“‼️ATENȚIE: Prețul pe care vi-l anunță dl Fritz -manipulator, și cu această ocazie!- este per MWh, nu per Gigacalorie, ca să pară mai mic! 1 Gcal = 1.16 MWh, deci, dv veți plăti 416.24*1.16 = 482.83 lei per Gigacalorie, în loc de 242 lei/Gigacalorie cât ați plătit până acum! Altfel spus: DUBLU!“, spune Nicolae Robu.

“Stimați timișoreni, PE TOT ACEST PARCURS, CÂT AM FOST EU PRIMAR, AGENTUL TERMIC N-A FOST VÂNDUT ÎN PIERDERE, CUM MINTE ACEST INCOMPETENT DEMN DE NUMELE PINOCCHIO! Pt că Primăria și-a plărit mereu la zi subvenția, calculată corect, cum v-am arătat mai sus! Ba, în plus, Primăria a plătit COLTERM și o majorare de capital de 74 milioane lei, pt a o ajuta! În tot acest timp –PENTRU CĂ UNIUNEA EUROPEANĂ NU ADMITE CA ÎN ORAȘELE CU BLOCURI MULTE SĂ SE MEARGĂ PE CENTRALE DE APARTAMENT –vă rog să înțelegeți lucrul acesta, stimați timișoreni!-, S-AU FĂCUT INVESTIȚII DE 330 MILIOANE LEI, în retehnologizare, dintre care 250 milioane lei reprezintă fonduri europene. IAR ACEL ”CEL MAI MARE PROGRAM DE ÎNLOCUIRE DE REȚELE PRIMARE ȘI SECUNDARE DIN ULTIMII 40 DE ANI” cu care se laudă Pinocchio, este UN ALT PROIECT PE FONDURI EUROPENE, DE DATA ACEASTA ÎN VALOARE DE 30 MILIOANE EURO, lăsat în implementare de mine și brava mea echipă, proiect legat de care Pinocchio nu are nici cel mai mic merit! El are ZERO PROIECTE, este cel mai incompetent Primar din România, cu mult chiar sub “celebra” Clotilde și, și mai grav, este cel mai mincinos! Încearcă, acum, să creeze disensiuni între abonații COLTERM și cei cu centrale proprii, instigându-i pe aceștia din urmă împotriva primilor pe motiv că primii primesc subvenții! Dar, oameni buni, subvenții primesc și cetățenii cu centrale proprii -ar fi cumplit de greu pt ei altfel!-, Guvernul plătind 25% din factura lor de gaz, în baza OUG 118 / 2021. În încheiere, rețineți, vă rog: Cel mai simplu pt orice Primar ar fi să desființeze sistemul centralizat de termoficare și să dea cetățenilor voucher-e pt achiziția de centrale de apartament. N-ar mai avea bătaie de cap nici cu stocuri de cărbune, nici cu retehnologizarea periodică, cu spargerea orașului pt schimbarea țevilor sau pt intervenții, etc; Dar, dacă la case, indubitabil, soluția cu centrale proprii este cea rațională, la blocuri ea e în afara normelor europene. S-ar ajunge, dacă toate apartamentele ar fi cu centrale proprii, la o poluare în ambientul blocurilor pe de o parte în afara normelor europene, ceea ce ar atrage sancțiuni dure și termene pt rezolvarea problemei, dar și mai grav, cauzatoare de boli grave. Iată de ce eu am investit atât de mult în retehnologizare la Colterm -330 milioane lei, repet- și am lăsat acel proiect cu care se laudă dl Fritz, tot pe fonduri europene, în valoare de 30 milioane euro, aprobat el și aprobați banii aferenți, inclusiv, ba chiar și cu implementarea începută (schimbarea de conducte)“, încheie fostul primar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole