Nebunie în vămi. Timpi de așteptare de 5 ore la Nădlac II şi Vărşand

Coloane de camioane sunt formate, luni, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, iar la Nădlac II şi Vărşand se aşteaptă cel puţin cinci ore pentru efectuarea formalităţilor pentru ieşirea din România.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt deschise patru artere de control pentru traficul greu, dar se aşteaptă 300 de minute la ieşirea din ţară. „Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară”, informează aplicaţia.

Camioanele aşteaptă în coloană pe autostrada A1, pe banda de urgenţă, iar în zonă sunt echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Aceeaşi situaţie este la PTF Vărşand, unde şoferii de camioane aşteaptă tot cinci ore, aici fiind deschise trei artere de ieşire pentru traficul greu.

La Nădlac I se aşteaptă 90 de minute pentru formalităţi, în timp ce în judeţul Bihor se aşteaptă 100 de minute la PTF Borş I şi 130 de minute la Borş II. În Satu Mare, la Petea, şoferii de camioane aşteaptă 180 de minute pentru a ieşi din România.

Conform autorităţilor, nu sunt probleme în cazul traficului uşor şi turistic.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole