Militarii din Banat se antrenează în condiții extreme – teren muntos împădurit pe timp de iarnă

Militarii Brigăzii18 Cercetare Supraveghere ,,DECEBAL”, fostă BANAT, execută în această perioadă instrucția specifică acţiunilor în teren muntos împădurit pe timp de iarnă.

“Obiective principale: acţiunile independente, traiul în condiţii de izolare iarna şi perfecţionarea deprinderilor în  desfășurarea de acţiuni specifice, în condiții geoclimatice dificile, specifice mediului montan. Menţinerea nivelului de pregătire a cercetaşilor în condiţii dificile de iarnă, în teren muntos continuă. Traiul în condiţii de izolare, supravieţuirea mai ales pe timp de iarnă sunt abilităţi ce necesită determinare, pregătire, rezistenţă psihică, fizică şi antrenament“, se arată într-un comunicat de presă al Brigăzii condusă de generalul de brigadă Dan Ionescu.

La data de 14 august 1916, prin Înalt Decret al Ministerului de Război, se înfiinţează Divizia 18 Infanterie, cu sediul la Bucureşti, ca mare unitate subordonată Corpului 6 Armată. Divizia 18 Infanterie făcea parte din corpul 6 Armată, împreună cu Divizia 16 Infanterie şi Divizia 17 Infanterie. În perioada Primului Război Mondial, Divizia 18 Infanterie a participat la acţiunile pentru cucerirea Dobrogei şi la bătăliile de pe Argeş – Neajlov, Cricov – Ialomiţa. Începând cu 1 mai 1919, Divizia 18 Infanterie participă la „Operaţia de Acoperire de pe Tisa”, constituind Grupul de Sud, repatizându-i-se sectorul al treilea între Abadsyalok până la vărsarea râului Mureş în Tisa. În al Doilea Război Mondial, Divizia 18 Infanterie a participat la campania din Rusia şi, ulterior, la luptele de pe frontul Iaşi – Chişinău. Ziua Victoriei, 9 mai 1945, găseşte Divizia 18 Infanterie în Cehoslovacia, lângă Brno, unde participa alături de trupele sovietice la luptele împotriva forţelor germane aflate în retragere.

Între anii 1951 – 2004, Divizia 18 Infanterie parcurge o serie de transformări şi restructurări, fiind desfiinţată la data de 14 septembrie 2004. Din 1 noiembrie 2009, se înfiinţează Brigada 18 Infanterie subordonată Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, unitatea primind denumirea onorifică de „Banat”. Brigada 18 Infanterie „Banat” a participat în perioada decembrie 2012 – august 2013, pentru prima dată, la o misiune externă, în Afganistan. La data de 28 septembrie 2016, Brigada 18 Infanterie „Banat” iese din subordinea Comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi trece în subordinea Comandamentului Statului Major al Forţelor Terestre, ulterior, începând cu data de 31 decembrie 2016 se transformă în Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Banat”.

La data de 7 septembrie 2017, Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Banat” îşi schimbă denumirea onorifică în „Decebal”. Din anul 2017 până în prezent, militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” au îndeplinit misiuni specifice în teatrele de operaţii, la exerciţiile naţionale şi multinaţionale care s-au reflectat prin decorarea drapelului de luptă cu Virtutea Militară în grad de „Cavaler” cu însemn de război, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Armatei României cu însemn de război.

Timiș: 10 milioane de țigarete confiscate de DIICOT și Poliția Română – țigările proveneau din Ucraina și Moldova și erau importate ca dulciuri și bomboane de un grup infracțional cu ramificații și în județul Timiș care era controlat în afara țării de cetățeni ucraineni

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole