Migranți turci prinși în zona Sânnicolau Mare – două călăuze au fost arestate preventiv

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat, în zona de competenţă, zece cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia.

În acţiunea ilegală, migranţii au fost sprijiniţi de un cetăţean turc și un cetăţean din Sri Lanka, care sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranți.

În data de 23.03.2022 în jurul orei 20.00, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare s-a derulat o acțiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, fiind organizat un filtru de control pe comunicația Valcani – Dudeștii Vechi.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranți din zona de frontieră. În urma controlului, s-a constatat că șoferul este un cetățean din Sri Lanka, posesor al unui permis de rezidență în România, care era însoțit de cinci cetățeni turci, posesori ai unor cărți de identitate emise de autorităţile din Turcia.

La scurt timp, din spatele autoturismului oprit, a mai sosit un autoturism, înmatriculat în Germania, al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalele echipajului poliției de frontieră. S-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind oprit la intrarea în localitatea Sânnicolau Mare.

La fața locului, polițiștii de frontieră au constatat că maşina era condusă de un cetăţean turc, iar în interiorul acesteia se mai aflau cinci conaţionali, toți bărbați.

Cei doisprezece cetățeni străini  au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză au vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, cetăţenii turci declarând că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în Germania cu sprijinul conaționalului lor și al cetățeanului din Sri Lanka.

În cauza polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârșirea infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat” de către  cetăţenii turci.

Totodată,  cei doi șoferi sunt cercetați pentru infracțiunea de trafic de migranți, iar în cursul zilei de ieri judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole