Timiș: doi șoferi beți “agățați“ de polițiști la Gătaia și Jebel – o fată de 19 ani din Ciacova prinsă la volan fără permis

La data de 08 octombrie a.c., polițiștii orașului Gătaia, Deta și Ciacova au desfășurat acțiuni, pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri sau alte substanțe interzise la volan, precum și pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost legitimate 139 de persoane și au fost verificate peste 107 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, atât pentru încălcarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2022, cât și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 3 permise de conducere și au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare. În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 31 de persoane cu aparatul alcooltest. În urma activităților desfășurate, 30 de persoane au fost conduse la sediu, în vederea amprentării și fotografierii. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere“, a transmis IPJ Timiș.

Exemple:

La data de 08 octombrie a.c., în jurul orei 02:10, polițiștii orașului Gătaia, au oprit pentru control pe strada Carpați intersecție cu strada Republicii, din Gătaia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Totodată, în urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a transmis IPJ Timiș

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

~

La data de 08 octombrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii orașului Ciacova, au oprit pentru control pe DJ 693 B, din localitatea Jebel, un autoturism condus de o tânără, în vârstă de 19 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere“, a transmis IPJ Timiș

~

La data de 08 octombrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Jebel, au oprit pentru control în localitatea Liebling, județul Timiș, un tractor condus de un bărbat, în vârstă de 50 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Totodată, în urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a transmis IPJ Timiș

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, precum și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole