Migranți găsiți ascunși într-un automarfar. S-au urcat în mijlocul de transport marfă într-o parcare pe A1, fără știrea șoferului

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, patru de cetăţeni străini care intenționau să iasă din România, ascunși într-un automarfar.

S-a întâmplat ieri, în jurul orei 08.30, în urma unui apel la numărul unic 112, realizat de reprezentanții unei societăți comerciale din orașul Sânnicolau Mare, au fost descoperiți, ascunși în interiorul unui automarfar, patru cetăţeni străini.

„În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, care au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport marfă într-o parcare pe autostrada A1, fără știrea șoferului, crezând că automarfarul se deplasează spre frontiera cu Ungaria. Aceștia își doreau să ajungă în Germania, însă mijlocul de transport marfă efectua un transport intern pentru o societate comercială din Sânnicolau Mare”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cetățenii din Afganistan au fost preluați de reprezentanții Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole