METEO. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice perioadei în toate regiunile ţării, săptămâna viitoare

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice perioadei în toate regiunile ţării, în săptămâna 7 – 14 martie 2022, iar precipitaţiile vor fi excedentare în regiunile sudice, local deficitare în cele nordice şi centrale, în timp ce în restul ţării vor fi apropiate de normal, potrivit estimărilor emise de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

În săptămâna 14 – 21 martie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în regiunile centrale şi la munte.

Pentru săptămâna 21 – 28 martie 2022, estimările meteorologice ale ECMWF arată că temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale şi la munte.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 28 martie – 4 aprilie 2022, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile vestice şi nordice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Estimările meteorologice realizate de către ECMWF pentru patru săptămâni, respectiv 7 martie – 4 aprilie 2022, au fost publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată faţă de media perioadei 2002-2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs

Recomandările noastre

Cele mai citite articole