359 de cerșetori ridicați de pe străzile Timișoarei, de la începutul anului

Polițiștii locali acționează în continuare pentru depistarea și luarea măsurilor legale, conform atribuțiilor, în cazul cerșetorilor și a oamenilor străzii din Timișoara.

Astfel, de la începutul acestui an, până la mijlocul lui iulie, pe străzile orașului, au fost depistate un număr de 343 persoane din aceste categorii, din care 318 adulți și 25 minori. De asemenea, în ultima săptămână, polițiștii locali au depistat 16 cerșetori, care, în mod repetat au fost preluați din stradă și duși la adăpostul de la Pădurea Verde. Aceștia au fost depistați pe str. Take Ionescu, Piața Victoriei, Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană, str. Miresei-C. Aradului, Calea Șagului, C-tin Brâncoveanu-16 Decembrie, Piața Huniade, M. Kogălniceanu-Simion Bărnuțiu, Alba Iulia, C. Martirilor-L. Rebreanu, Piața Badea Cârțan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri, Republicii-Gara de Nord.

„Cetățenii care observă cerșetori sau oameni ai străzii pot semnala aceste situații la numerele noastre de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 – Dispecerat, iar un echipaj se va deplasa pentru preluarea acestora. Această activitate este una dificilă deoarece persoanele în cauză nu pot fi obligate să rămână în centre, iar aplicarea de sancțiuni nu are efect, acestea neavând veniturile necesare să plătească. Majoritatea celor aflați în astfel de situații provin din alte orașe ale țării și vin în Timișoara unde primesc mai mulți bani. Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii locali acționează cu toate mijloacele. Pe lângă acțiunile de preluare din stradă a cerșetorilor, aceștia împart pliante informative cetățenilor prin care îi sfătuiesc să nu le ofere bani acestor persoane deoarece în acest fel îi mențin în stradă. Acțiunile de împărțire a pliantelor au loc atât în intersecții, în zonele centrale, pe malurile Begăi, cât și pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole