METEO. Cod portocaliu și galben pe mai multe râuri din Timiș – pericol de inundații pe Bârzava, Moravița, Pogăniș, Bega și Timiș

Administrația Banzinală de Apă Banat informează că pe nivelul județelor Timiș și Caraș-Severin au fost emise coduri portocalii și galbene privind pericol de inundații.

Codurile sunt valabile în perioada  25.04, ora 12.00 – 26.04, ora 18:00.

25.04. ora 12.00-26.04. ora 12.00

Pe râurile din bazinele hidrografice:

🟠Pogăniș-bazin amonte ac. Cadar Duboz

🟠Bârzava-bazin amonte sh Gătaia

🟠Moravița-bazin amonte sh Șemlacu Mare

🟠Caraș-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (jud. Caraș-Severin și Timiș)

‼️Avertizarea vizează în principal fenomene de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale.

Cod galben hidrologic, 25.04. ora 12.00 -26.04. ora 18.00:

🟡Bega – bazin amonte sh Făget și afluenții aferenți sect. aval sh Făget – amonte sh Chizătău

🟡Timiș – afluenți aferenți sect. sh Sadova – amonte sh Lugoj

🟡Pogăniș – bazin amonte ac. Cadar Duboz

🟡Bârzava, Moravița, Caraș (jud. Timiș și Caraș-Severin)

Specialiștii ABAB supraveghează evoluția cursurilor de apă și lucrările hidrotehnice din administrare. La ora 12.00, la o stație hidrometrică de pe râurile avertizate (sh Tirol de pe râul Fizeș) se semnalează depășire de cote de atenție. Dispeceratul transmite permanent informațiile hidrologice către autoritățile locale, județene, către ISU Banat și ISU Semenic. Recomandăm populației: să nu traverseze râurile aflate sub avertizare hidrologică, să asculte recomandările autorităților locale, județene și a Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență, să curețe șanțurile și rigolele pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale“, arată ABAB într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole