Medicul Marian Gașpar rămâne în arest – Curtea de Apel Timișoara a respins contestația chirurgului

Judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins astăzi solicitarea de eliberare a chirurgului Marinică Gașpar, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, care a fost reținut, în 26 septembrie, sub acuzația de luare de mită, astfel că, la termenul de azi, au decis să-l mențină, în continuare, după gratii.

Respinge contestatia formulata de inculpatul Gaspar Marinica impotriva incheierii nr.132 /DL/ 27.09.2022 a judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis, pronuntata in dosarul nr.4136/30/2022, ca nefondata. In baza art. 275 alin.2 C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva”, se menționează în Hotărârea camera consiliu nr. 121/2022 pronunțată, în 03.10.2022, în camera de consiliu, scrie impactpress.ro.

În aceste condiții, medicul Marinică Gașpar va executa tot mandatul de arestare, urmând ca o nouă cerere de punere in libertate să poate fi invocata de avocații săi doar peste 3 săptămâni, în cazul in care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți prelungirea masurilor preventive.

Reamintim ca reputatul chirurg, a fost ridicat de mascați, chiar de la spital, în 26 septembrie 2022, după ce ar fi fost prins în flagrant cu o șpagă de 1.000 de euro, pretinsă de la pacient pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale.

Potrivit comunicatului de presa emis de procurori, într-o săptămână, cât a fost monitorizat de DGA, chirurgul de la Pădurea Verde ar fi primit drept mita, de șase ori, sume cuprinse între 100 si 2.000 de euro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole