Medicul Dorel Săndesc: este înfiorătoare perspectiva unui număr mare de pacienți care ajung la ATI în valul patru al pandemiei

Valul patru al pandemiei de coronavirus este inevitabil, iar perspectiva unui număr mare de pacienți care ajung la ATI este înfiorătoare, afirmă medicul Dorel Săndesc.

Potrivit acestuia, secțiile ATI sunt pline, în momentul de față, de pacienți cu afecțiuni care au fost ignorate în perioada pandemiei:

“Zonele pe care le-am extins deja sunt pline de pacienți care nu au covid, dar au alte boli, pentru că în perioada aceasta nu au mai venit la spital, bolile s-au agravat, și tot mai mulți au nevoie de terapie intensivă. Va fi o provocare uriașă dacă numărul de cazuri critice va fi semnificativ, nu știu cum vom mai face față, va fi mai greu decât în primul val”, a declarat Dorel Săndesc.

Numărul cazurilor de COVID 19 a început, din nou, să crească, în Timiș. După mai multe zile cu câte două sau chiar niciun caz nou, marți au fost raportați șase pacienți, iar ieri – nouă.

Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva COVID-19, de la debutul campaniei, în centrele din Timiș este de aproape 209 mii.

Alte 7.525 de persoane au primit doar prima doză de vaccin împotriva SARS-Cov-2.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole