Ludovic Orban, la Timișoara: îl vom susține pe Dominic Fritz sau pe Nicolae Robu în 2024

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarată sâmbătă la Timișoara că formațiunea politică i-ar putea susține la alegerile locale din 2024 pe Dominic Fritz sau pe Nicolae Robu la funcția de primar al Timișoarei.

Fostul premier a vorbit și despre posibilitatea susținerii unui candidat din afara partidului la Primăria Timișoara. Forța Dreptei ar putea să îi acorde sprijin lui Dominic Fritz la Primăria Timișoara în 2024. Nu este exclusă nici varianta Nicolae Robu.

Nu excludem nicio posibilitate pentru că nu știm încă dispozitivul strategic. Nu putem ști toate datele legate de cum se vor prezenta în alegeri. Eu pot să vă spun că există multe voci în PNL și PSD care vor sa participe în alegeri pe liste comune, inclusiv la locale. Dacă ne vom confrunta cu o alianță electorală sau politică între PNL și PSD va trebui să dăm un răspuns mai puternic și să coalizăm forța, dar nu putem ști în momentul de față. Oricum pentru noi este foarte important să pregătim o echipă serioasă, de oameni bine pregătiți, de oameni în general care au trăit pe propriile picioare și care trăiesc pe propriile picioare și care să aibă expertiză în domenii importante, astfel încât să putem pregăti un program de dezvoltare a Timișoarei și o echipă de candidați, acesta este obiectivul nostru acum. Și oricum va mai curge multă apă pe Bega până la alegeri și nu putem ști cum își duce mandatul domnul Fritz. Vom vedea“, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, nu este exclusă nici susținerea lui Nicolae Robu la Primăria Timișoara.

Își exprimă această intenție în mod frecvent. Nu exclud nimic. Eu am avut o relație hai să spun nu neapărat personală foarte bună cu domnul Robu, dar i-am sprijinit proiectele Timișoarei atât cât am deținut funcții și îl sprijin în continuare. Sunt proiecte importante care trebuie accelerate. Nu mi se pare normal, de exemplu, să construiești stadion la Alexandria, la Turnu Măgurele și Timișoara să nu aibă un stadion. Sigur că trebuie să se implice și autoritățile locale, dar este nevoie de sprijin guvernamental, atunci când orașele importante au săli polivalente sau se fac săli polivalente și în Timișoara nu se întâmplă nimic. Deși eu am împins lucrurile atunci când am fost premier. Sunt o serie de alte proiecte de infrastructură care iarăși parcă, deși e ministrul Transporturilor e de pe aici, nu par să se miște prea repede. M-aș fi așteptat la o prioritizare mai mare a proiectelor de infrastructură în zona de vest din partea unui ministru al Transporturilor care chiar provine de aici din Timișoara și nu se întâmplă așa. Vom vedea“, a mai spus Orban.

Președintele Forța Dreptei Timiș, deputatul Claudiu Chira, a spus că filiala ar putea avea chiar și canadiat propriu la Primăria Timișoara.

Noi am identificat în organizația noastră câteva nume de oameni, unii sunt membri în organizația municipală, alții sunt membri în organizația județeană. Nu ne-am decis încă pe cine vom nominaliza. Avem în minte câteva variante, toți sunt oameni respectabili, antreprenori, oameni cunoscuți aici în oraș, oameni respectați de comunitatea în care trăiesc și cred că undeva pe la mijlocul anului viitor, poate spre sfârșitul anului viitor vom dori să facem și noi lansarea oficială a viitorului nostru candidat sau candidată la Primăria Timișoara. Vă promit că o să fie o surpriză plăcută. Deja au început câteva discuții, dar mai e mult, mai sunt aproape doi ani până în septembrie 2024 și nu vrem să ne hazardăm să ieșim cu cineva cu doi ani înainte”, a spus Claudiu Chira.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban s-a aflat sâmbătă la Timișoara, la evenimentul de lansare al Organizației Municipale Forța Dreptei Timișoara și al Organizației Județene de Tineret Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole