Lidera USR Timișoara, Paula Romocean: solicităm parlamentarilor PNL și PSD să modifice sau să respingă ordonanța guvernului Ciolacu-PNL care confiscă banii timișorenilor

USR Timișoara cere parlamentarilor PNL și PSD de Timiș să se opună ordonanței guvernului Ciolacu care conform formațiunii politice confiscă banii timișorenilor.

USR Timișoara solicită parlamentarilor PNL și PSD să modifice sau să respingă ordonanță guvernului Ciolacu-PNL care confiscă banii timișorenilor. Dominic Fritz, primarul Timișoarei și Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, dar și primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, cea mai modernă comună din România, au criticat public această ordonanță care interzice primăriilor să plătească facturi pentru lucrări deja efectuate, peste un anumit prag, și să semneze contracte noi de investiții, deși au banii necesari în buget. Scopul Guvernului Ciolacu-PNL este ca banii să ajungă, la sfârșitul anului, în fondul de rezervă al Guvernului de unde să plece spre plata pensiilor speciale. Costul total al pensiilor speciale, fără a lua în calcul cele militare, este de 1,8 miliarde de lei în 2023, față de 1,6 miliarde de lei în 2022„, transmite USR Timișoara într-un comunicat de presă.

Lidera USR Timișoara, Paula Romocean, consideră la rândul său că parlamentarii au o datorie față de cei care i-au ales.

USR le amintește parlamentarilor PNL și PSD de Timiș că prima lor datorie este față de cetățenii care i-au ales, din Timișoara și Timiș. Responsabilitatea lor este să se asigure că plățile pentru lucrări sunt făcute la timp, nu doar din respect pentru constructori dar și pentru a face economia locală să aibă bani și să aducă prosperitate. Responsabilitatea lor este să ajute primării să semneze noi contracte pentru modernizarea Timișoarei și Timișului, de care cetățenii au nevoie. Nu aveți nicio răspundere față de speciali, nu ei v-au ales„, a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole