Lidera USR Timișoara, Paula Romocean: procurorii să cerceteze cine a dat ordin Poștei conduse de consilier local al PNL Timișoara, Adrian Lulciuc, să distribuie fluturașii electorali împreună cu pensia

PSD Timiș a anunțat  luni că scandalul pliantelor Partidului Național Liberal împărțite împreună cu fluturașii de pensii, lucru care s-a petrecut la Lugoj în urmă cu câteva zile, ia o amploare tot mai mare, iar noile informații care apar arată ilegalitățile comise de Alin Nica și oamenii din jurul său. 

Materialele electorale distribuite seniorilor lugojeni erau inscripționate cu chipurile a doi liberali: președintele PNL Timiș, Alin Nica, și cel al PNL Lugoj, Ionuț Sârbu, iar de aici lucrurile devin foarte interesante pentru că cel din urmă este unul dintre directorii Poștei din Timiș, dar s-a suspendat din funcție pentru a fi numit consilier personal al vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa. Și mai important decât atât, pliantele electorale au fost distribuite fără a exista vreun contract între PNL Timiș și Poșta Română, cu presiuni pe poștași pentru a comite această ilegalitate. Din toate aceste motive, am luat decizia de a depune plângeri penale pe numele lui Alin Nica, Ionuț Sârbu și Adrian Lulciuc, directorul Poștei, care formează o adevărată clică penală liberală, considerând că există indicii pentru comiterea unor infracțiuni, cum ar fi abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu”, arată PSD Timiș.

La rândul său USR Timiș și lidera consilierilor locali, Paula Romocean, consideră că procurorii trebuie să cerceteze cine a dat ordin Poștei conduse de Adrian Lulciuc, consilier local al PNL la Timișoara, să distribuie fluturașii electorali ai partidului împreună cu pensia.

România este blocată de proteste, iar PSD și PNL se ceartă pe șmecherii electorale. În loc să caute soluții pentru miile de protestatari împotriva Guvernului Ciolacu PNL, care a redus bugetul pentru sănătate și a mărit taxe și impozite, PSD și PNL se răfuiesc în justiție. Motivul? Distribuirea de către Poșta Română, condusă de membri PNL, a fluturașilor electorali ai partidului, odată cu pensia. Faptul că PNL a învățat șmecherii electorale de la PSD și să folosească instituții ale statului în scopuri politice, nu trebuie să ne mire. Guvernează împreună și se inspiră unii de la alții“, se arată într-un comunicat de presă.

USR Timiș consideră că distribuirea de fluturași electorali cu pensia reprezintă un abuz.

USR nu a uitat că PSD câștiga alegerile oferind bani, mâncare, găleți pentru voturi și că a creat această practică nenorocită, de a folosi instituțiile statului în folosul partidului, nu al cetățenilor. Este inacceptabil însă că, într-un stat european, angajații Poștei Române primesc ordin de la directorul PNL să distribuie fluturașii electorali ai partidului împreună cu pensia. De exemplu, la Lugoj, pensia a fost înmânată oamenilor împreună cu fotografia președintelui PNL Timiș, Alin Nica. Acesta este un abuz clar de putere”, a declarat Paula Romocean, președinta USR Timișoara și consilier local USR. Procurorii trebuie să cerceteze cine a dat ordinul politic regionalei Vest a Poștei Române, conduse de Adrian Lulciuc, în același timp și consilier local al PNL la Timișoara și care este baza contractuală și legală pentru această acțiune. Poșta Română a mai făcut recent același serviciu, distribuirea de pliante electorale cu pensia, și pentru AUR, iar în trecut și pentru PSD, se arată în comunicatul de presă.

USR este singurul partid care nu a folosit și nu va folosi niciodată instituțiile statului pentru scopuri politice. Aceasta este diferența dintre noi și PSD, PNL și AUR. Credința noastra este că instituțiile trebuie să deservească cetățenii, nu sunt SRLuri de prestări de servicii politice pentru partide”, a adăugat Paula Romocean. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole