Licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Podului Solventul a fost adjudecată

Anunțul a fost făcut de viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău: cel mai mare pod al orașului din ultimii 30 de ani intră în linie dreaptă

TIMIȘOARA – 13 august

Proiectul include și drumul ce leagă strada Gării, Bogdăneștilor și Bulevardul Dâmbovița.

“Săptămâna viitoare, în situația în care nu există contestații, vom semna contractul pentru proiectare cu firma care a câștigat licitația. Procedura a fost supervizată de ANAP și a îndeplinit toate criteriile. După semnarea contractului și emiterea ordinului de începere, proiectantul va avea la dispoziție 7 luni să finalizeze proiectul. El va livra studiul de fezabilitate (ce include studii topografice și de trafic), va obține autorizația de construire și în final ne va preda și proiectul tehnic de execuție. Asta înseamnă că la începutul anului viitor vom avea un plan complet și vom putea lansa licitația pentru lucrări”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Detalii despre proiect

“Suntem în dialog cu dezvoltatorul imobiliar de pe terenul fostei uzine pentru dezafectarea porțiunii necesare lucrărilor la drum. Anul viitor, imediat ce vom avea constructor, vrem să începem execuția. Câteva detalii despre viitorul pod și drum: patru benzi pe carosabil, linie dublă de tramvai, piste de bicicletă și trotuare pentru pietoni. Valoarea contractului e de aproximativ 1.1 mil lei și fiindcă acest proiectul are contract de asistență tehnică prin POAT (un program de fonduri europene), suma este rambursabilă”, a completat Ruben Lațcău.

FOTO. Parc vandalizat în comuna Satchinez

Un parc din satul Hodoni, comuna Satchinez a fost vandalizat. Bănci rupte, gardul împrejmuitor smuls, cablurile de la camerele de supraveghere smulse, cam acesta a fost peisajul găsit de cetățeni….

Recomandările noastre

Cele mai citite articole