Liberalii girează – după UNTOLD și Congresul PNL – o nouă sursă majoră de infectare cu Covid19 – pelerinajul de Sf. Parascheva. Florin Cîțu: dacă se respectă exact regulile, nu văd o problemă

Florin Cîţu, despre pelerinajul de la Iaşi de Sf. Parascheva: Dacă se respectă exact regulile în vigoare, nu văd o problemă

Pelerinajul de la Iaşi de Sfântă Parascheva se va putea desfăşura dacă se respectă regulile în vigoare privind gestionarea pandemiei de COVID-19, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, acesta adăugând că înainte de desfăşurarea procesiunii organizatorii ar trebui să solicite DSU local şi o recomandare în acest sens.

„Dacă se respectă exact regulile pe care le avem în vigoare în acest moment, nu văd o problemă. Dar trebuie să respecte: distanţare socială, mască, dezinfectant. Cred că, dacă toate acestea se respectă, nu trebuie să fie o problemă”, a spus Florin Cîţu, la TVR 1.

Acesta a precizat că pelerinii care doresc să intre în biserică ar trebui, teoretic, să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

„În partea de interior ar trebui, teoretic. Dacă sunt la coadă, afară, nu este nevoie, sunt afară, în spaţiu liber. Dacă este aşa, da. Dar acum nu ştiu exact care vor fi procedurile acolo şi cum se va desfăşura întreg pelerinajul. Eu zic că cel mai bine ar fi ca organizatorii să ceară celor de la DSU să vadă … o recomandare. DSU poate să dea recomandare şi ar fi bine, înainte de a începe procesiunea, să fie cerută o recomandare de la DSU, ca să se ştie exact regulile care trebuie respectate”, a arătat Cîţu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole