Lan de ambrozie la ieșirea din Sânandrei spre Calea Aradului

Autoritățile de toate culorile au pierdut lupta cu buruiana alergenă.

Imposibilitatea legislativă de intervenție a statului pe terenuri private a făcut ca zona Timișoara să fie printre cele mai afectate din țară, iar toți politicienii care au abordat subiectul nu au făcut decât populism și au inițiat diverse sisteme de a formula reclamații, care însă nu rezolvă problema de fond.

Mai mult, primăriile ar trebui să intervină în unele cazuri pe sute de hectare, costuri care sunt de-a dreptul imposibil de acoperit de o administrație care nu-și poate asigura singură nici măcar salariile.

Din zona periurbană a Timișoarei, Moșnița Nouă este recunoscută pentru terenuri infestate, la fel zona Aeroportului sau zona adiacentă pistei de biciclete spre Serbia.

Un nou exemplu este acum la Sânandrei, unde cetățenii reclamă că s-a format un lan de ambrozie spre Calea Aradului.

“Sanandrei-ul împînzit de ambrozie.”Multumim”autoritatilor!” – reclamă Ramona Virciu.

“Mulțumirile nu ajută cu nimic, indicarea locației și implicarea tuturor în combaterea buruieni ambrozia va face mai mult în acest sens…. Autoritatea publică locala, taie lunar, suprafețele înierbate de pe domeniul public…. Doar ca….. Câmpurile sunt pline de ambrozie, grădini…” – spune Marius Bejinariu-Groza.

Singura certitudine sunt cetățenii care suferă în unele cazuri extrem de grav din cauza ambroziei fără ca situația să se îmbunătățească.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole