Județul Timiș în top 3 cazuri noi Covid-19, după în Bucureşti și Cluj. În cinci județe s-au înregistrat aproape jumătate din totalul infectărilor

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 18 – 24 aprilie, 49,1% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, 44,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

37,5% din totalul deceselor de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Brăila, Dolj, Hunedoara şi Prahova, iar 72,4% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

INSP precizează că, de la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani. 54,6% din decese au fost la bărbaţi.

93,6% din cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Noul spital din Lugoj va primi finanțare prin PNRR

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Claudiu Buciu. “Am primit confirmarea Ministerului Sănătății/Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene cu privire la introducerea obiectivului “Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole