Județul Hunedoara ar putea fi declarat zonă turistică de interes național

Un fost senator a lansat o petiție online prin care urmărește declararea județului Hunedoara drept zonă turistică de interes național.

Este vorba de Cosmin Nicula, care susține că este nevoie de o astfel de lege pentru că, în ultimii 30 de ani, Hunedoara nu s-a dezvoltat în concordanță cu potențialul său real, fiindcă nu a existat o viziune coerentă, unitară, integrată de concepție şi de implementare a proiectelor turistice.

Potrivit proiectului, citat de Radio Timișoara, întocmit de fostul senator, programul special ar urma să fie implementat de autoritățile locale și județene în termen de maximum 5 ani de la data intrării în vigoare a unei eventuale legi.

Cosmin Nicula propune reabilitarea infrastructurii, rutiere și feroviare, rețele de apă, canalizare, gaz, energie electrică și stații pentru epurarea apelor.

Un alt punct este reprezentat de reabilitarea şi revitalizarea fondului turistic existent al județului Hunedoara, inclusiv a obiectivelor din patrimoniul UNESCO, şi crearea în acest spațiu a unei zone exclusiv turistic-culturale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole