Fermier din Denta – producător de grâu și floarea soarelui. Susținem produsele locale

“Pe tânărul inginer agronom Giorici Cristian din Denta, l-am întâlnit in fata casei, cu încă un tânăr  privind la un plug și o remorca! Am intrat repede in vorba și ușor ușor am aflat mai multe despre tânărul nostru agricultor!”, scrie fostul vicepreședinte al CJ Timiș, Nicolae Oprea, într-una dintre relatările sale din teren.

“Este mulțumit ca a terminat secerișul la grâu, unde a realizat o producție bunicică! La culturile de primăvara, floarea soarelui este mai buna! In schimb la porumb, trebuie sa mai treacă câteva zile sa se vadă cât a fost de ajutat de aceste ultime ploi! Dar este încrezător și in acest an agricol și in următorii! Cu atât mai mult când faci totul de drag, din pasiune in primul rând! Agricultura este pasiune spune Cristian!! Am vizitat magazia cu grâul de sămânță, cât și cel de panificație! Arata frumos și curat! Cele trei tractoare și utilajele aferente au luat puțin repaus! Ne-a atras atenția “bătrânul și veșnic tânărul U 650”, care încă nu  se teme  de brazda sau remorcile pline!”, completează Nicolae Oprea, zis și Uica Laie Banatanu’!

“Cristian nu dorește sa se oprească aici! A accesat un proiect pe tânărul fermier și mai vrea  in continuare pentru alte activități! Cu pământul este puțin mai greu in zona, fiind cumpărat , lucrat sau arendat aproape in întregime!! Este tânăr și cele o suta și ceva de ha, nu-i ajung la cea ce dorește sa dezvolte! De aceea trebuiesc găsite și alte posibilități de dezvoltare!! L-am lăsat pe Cristi cu problemele lui, care sunt destule, legate de ferma, utilaje, reparații, construirea unei hale etc! Dar mereu nutrind speranța ca va veni mai bine și trebuie făcut mult mai mult pentru comunitate!”, încheie fostul director al Direcției Agricole Timiș, Nicolae Oprea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole