Jamu Mare, Bogda, Chevereșu Mare, Criciova, Giarmata, Orțișoara, Topolovățu Mare și Voiteg, în carantină de noapte și în timpul săptămânii. Două grădinițe din Timiș intră în online. Ce alte decizii s-au mai luat în CJSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi în ședință pentru a aproba hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele din cauza ratei de infectare cu Covid-19 este într-o continuă creștere. Astfel că, de mâine, Jamu Mare, Bogda, Chevereșu Mare, Criciova, Giarmata, Orțișoara, Topolovățu Mare și Voiteg intră în carantină de noapte și în timpul săptămânii. De asemenea, s-a hotărât ca două grădinițe din Timiș să intre în online. Pe lângă aceste măsuri s-a mai dispus decalarea programului de lucru și distanțarea în mijloacele de transport.

„UAT-urile Jamu Mare, Bogda, Chevereșu Mare, Criciova, Giarmata, Orțișoara, Topolovățu Mare, Voiteg au fost trecute  pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori. UAT-urile Victor Vlad Delamarina, Bara, Belinț, Găvojdia, Livezile, Nădrag, Nițchidorf, Sânnicolau Mare, Tomești au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori. UAT-urile Balinț, Dudeștii Vechi, Periam, Saravale, Traian Vuia  au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori. UAT-urile Ghizela, Știuca, Tomnatic au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Timiș.

Măsurile adoptate se vor aplica de mâine, 12 octombrie.

„Totodată, CJSU a aprobat, la următorul punct al acestei hotărâri, ca în situația în care nu se poate desfășura activitatea de către salariați în regim de telemuncă, sau munca la domiciliu și în vederea evitării aglomerării transportului public, angajatorii din sistemul privat, autoritățile și instituțiile publice, având un număr mai mare de 50 de salariați, au obligația organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră. Totodată, operatorii de transport de călători vor monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservesc, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf și vor lua măsuri pentru suplimentarea acestora. Se va respecta circuitul de urcare și coborâre din mijloacele de transport”, mai transmite Prefectura Timiș.

Două grădinițe din Timiș intră pentru următoarele 14 zile în online, este vorba despre Grădinița cu Program Normal Fibiș și Grădinița cu Program Normal Răuți, comuna Uivar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole