Investiție de 420 de milioane de lei pentru calea ferată Timișoara Est – Aeroportul Traian Vuia

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, o investiţie de 420 de milioane de lei care vizează realizarea căii ferate care va lega Aeroportul ‘Traian Vuia’ de municipiul Timişoara, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

El a anunţat şi alte proiecte care figurează pe agenda şedinţei de guvern, precum: lărgire la 4 benzi DN 1A şi măsuri de siguranţă rutieră pentru sectorul cuprins între Centura Bucureşti şi intersecţia cu şoseaua Chitila-Mogoşoaia; reparaţii capitale la podul pe DN 3B de lângă Călăraşi şi o sală de sport competiţională de nivel internaţional (Bază sportivă Turda).

„(…) De asemenea, veşti bune sunt şi pentru locuitorii Timişoarei, pentru că vom aproba o investiţie de 420 de milioane de lei în realizarea căii ferate care va lega Aeroportul ‘Traian Vuia’ de municipiul Timişoara. Doresc să menţionez că investiţiile se vor realiza din fonduri europene”, a spus Nicolae Ciucă.

În ce priveşte realizarea conexiunii feroviare dintre Aeroportul Internaţional ‘Traian Vuia’ – staţia CF Timişoara Est şi reţeaua feroviară naţională, este vorba despre o investiţie de 423 de milioane de lei, pentru 5,2 kilometri de linie simplă modernizată, 5 kilometri de linie nouă (toate electrificate), 5 podeţe şi peroane.

Finanţarea se realizează prin PNRR şi bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole