Inițiativă de angajare a refugiaților: companiile românești pot primi între 35.000 și 75.000 de euro sub formă de granturi

NESsT împreună cu IKEA Social Entrepreneurship și Fundația Cisco, au încheiat un parteneriat pentru a lansa  Inițiativa NESsT de Angajare a Refugiaților pentru a sprijini cincisprezece întreprinderi care lucrează cu refugiați și alte comunități insuficient deservite din Polonia și România.

Inițiativa vizează crearea a 2 000 de locuri de muncă și îmbunătățirea vieții a 5 000 de refugiați.

Inițiativa va oferi finanțare și asistență în afaceri unei cohorte de întreprinderi de impact din Polonia și România care oferă refugiaților sprijin pe termen lung pentru ocuparea forței de muncă, inclusiv formare profesională, oportunități de locuri de muncă de calitate și servicii suplimentare de suport (de exemplu, servicii de sănătate mintală, cursuri de limbi străine, sprijin pentru accesarea permiselor de muncă și servicii de îngrijire a copiilor, laptopuri, printre altele). NESsT definește oportunitățile de angajare de calitate ca locuri de muncă care plătesc un salariu decent cu un contract de muncă“, se arată într-un comunicat de presă.

Pot aplica întreprinderi care demonstrează un angajament puternic de a-și adapta și/sau extinde afacerile pentru a putea oferi locuri de muncă de calitate comunității de refugiați. Antreprenorii trebuie să demonstreze că au potențialul de a-și dezvolta afacerile într-un mod durabil, creând în același timp oportunități de angajare.

Sume și tipuri de instrumente financiare disponibile: între 35 000 și 75 000 EUR sub formă de granturi recuperabile (împrumuturi pe termen lung, fără dobândă) per întreprindere socială, pentru a finanța eforturile de creștere a afacerilor, incluzând atât investiții cât și capitalul de lucru. Între 10.000 și 20.000 de euro sub formă de granturi per întreprindere socială pentru finanțarea burselor care plătesc servicii suport pentru refugiați, inclusiv sprijin pentru accesarea permiselor de muncă, a serviciilor de sănătate mintală, a îngrijirii copiilor, cursuri de limbi străine și laptopuri etc. Întreprinderile sociale selectate vor primi fie granturi recuperabile, fie granturi, fie ambele, în funcție de potențialul lor de impact și de nevoia de investiții“, mai arată sursa citată.

Exemple de utilizare a finanțării:

– Adaptarea liniilor de afaceri actuale pentru a include refugiații

– Crearea unei noi linii de afaceri pentru angajarea refugiaților

– Validarea modelului de afaceri

– Îmbunătățirea produsului / serviciului

– Definirea / îmbunătățirea / instalarea modelului de operațiuni

– Extinderea capacității de vânzări și marketing

– Instituirea unor sisteme de urmărire a impactului social

Detalii AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole