Încep lucrările pe Calea Stan Vidrighin. Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: se va putea circula pe câte o bandă pe sens

Unul dintre cele mai mari șantiere din Timișoara va fi deschis luna viitoare.

Este vorba despre reabilitarea bulevardului Stan Vidrighin, unde dintre cele mai intens circulate artere din oraș.

Potrivit viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, valoare investiției se ridică la peste 80 de milioane de lei.

“Luna viitoare vor porni lucrările de pe Calea Stan Vidrighin. Vorbim aici de două proiecte strategice pentru Timișoara: reabilitarea rețelei de apă canal și a liniilor de tramvai și a tramei stradale. Am chemat, cu această ocazie, agenții economici din zona respectivă pentru a discuta despre modul în care vom putea organiza șantierul astfel încă să fie afectați cât mai puțin. Comisia de circulație a eliberat avizul pentru prima etapă a lucrărilor pentru restricționarea traficului, iar pe perioada șantierului care se întinde până spre finalul lui 2024, se va putea circula pe câte o bandă pe sens“, a declarat Ruben Lațcău.

Noile tramvaie necesită  reabilitare a liniilor existente

“Am adus la discuție echipa de proiect și îmi doresc să avem astfel de dialoguri pentru cele mai importante proiecte de infrastructură ale Timișoarei. Populația orașului și mediul de afaceri local nu a fost consultat suficient pentru lucrări de această dimensiune. Unul din reprezentanții care ne-au vizitat mi-a transmis că în 20 de ani, nu a venit vreodată primăria către ei pentru a le cere opinia. Din acest motiv, doresc să le mulțumesc încă o dată tuturor celor care și-au luat din timpul lor pentru a participa la acest dialog și pentru a ne transmite punctele lor de vedere. Fără această reabilitare a liniilor de tramvai nu vom putea pune pe șine, pe ruta aceasta, noile tramvaie. Valoarea investiției este de 83 de milioane de lei (cu TVA inclus)“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole