În Timișoara se va face curățenie în trei schimburi – o mie de tone de nisip și pământ au fost colectate de pe străzi

Primarul Dominic Fritz a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că lucrătorii de la salubritate își vor intensifica programul de lucru astfel încât străzile din Timișoara să își schimbe aspectul.

În plus, municipalitatea a dublat suprafața pe care să se intervină.

“Pe timpul zilei sunt utilaje de spălare a străzilor, de salubrizare a străzilor. Am făcut un act adițional cu forma Brantner pentru a lucra în trei schimburi în loc de două și pentru a le da voie să lucreze și în timpul zilei nu doar pe timpul nopții pentru a crește suprafața curățată cu același număr de utilaje și am dublat comenzile de suprafețe față de ce era până acum în contract și ca să vă faceți o idee în cifre, am urmărit cât nisip și pământ am colectat de pe străzi și de la începutul anului s-au colectat doar din măturat o mie de tone având în vedre că doar 50% din străzi sunt cuprinse în contactul de salubrizare și pentru restul facem comenzi în plus. Nu este nisip căzut din cer ci este de la șantiere“, a spus Dominic Fritz.

Rampele clandestine, marea provocare

“Din păcate în același timp și rampele clandestine ne costă foarte mulți bani, avem peste 1 mie de tone colectate de Retim. În aceeași perioadă avem 400.000 de lei în amenzi acordate de Poliția Locală pentru gropi, rampe de gunoi, nerespectarea legislației. Ca o noutate, ceea ce nu s-a făcut până acum, am început să cerem firmelor de construcții să salubrizeze zona după finalizarea lucrărilor și o să urmărim cu Poliția Locală, iar pentru firmele care lucrează pentru primărie acolo avem alte pârghii și nu plătim factura dacă nu fac curat după ei si se văd deja primele rezultate: de exemplu, o să vedeți firma Brantner pe niște străzi făcând curățenie în urma lucrărilor la rețeaua de termoficare unde plătește firma care a lucrat să se facă curat“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole