Hoți de ciocolată, unul minor, prinși de polițiști. La începutul lui februarie au mai furat și sisteme de încălzit de la terasele din centrul Timișoarei

Sâmbătă, în intervalele orare 06:00-10:00 și 17:00-00:00, polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Timișoara, au organizat o acțiune, ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Astfel, polițiștii au verificat clădirile abandonate și zonele, unde persoanele fără adăpost își construiesc locuințe improvizate. Au fost efectuate de asemenea verificări privind persoanele liberate din penitenciar și persoanele înscrise în registrul agresorilor sexuali.

Au fost legitimate 90 de persoane și controlate 41 de autovehicule.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 sancțiuni în valoare de 2610 lei au fost aplicate la regimul rutier, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002. Au fost reținute 4 permise de conducere. 8 sancțiuni în valoare de 1950 lei au fost aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunii au fost depistați doi tineri, de 19 respectiv 14 ani, care dețineau cutii cu ciocolată în valoare de 1700 lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată, ulterior, în urma cercetărilor, stabilindu-se că acestea au fost sustrase în aceeași zi dintr-un magazin de pe strada Avram Imbroane din Timișoara.

„În continuare, organele de poliție au reușit probarea activității infracționale a celor doi, reieșind faptul că, în zilele de 1 și 5 februarie 2022, aceștia ar fi sustras 3 sisteme de încălzit de pe 2 terase din centrul Timișoarei”, transmite IPJ Timiș.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, tânărul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timis.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole