HCL buletinul: Alin Nica nu și-a respectat cuvântul dat lui Dominic Fritz

La ultima ședință de Consiliu Local s-a votat ca cei din conducerea primăriei și consilierii locali să își facă publice domiciliile și diplomele de studii.

Cele două proiecte au trecut cu voturile consilierilor locali PNL, PSD și Pro România – 14, consilierii locali USRPLUS nu au avut decât 12 voturi împotrivă. Problema publicării domiciliilor și a diplomelor de studii nu se încheie aici. Secretarul general al primăriei nu și-a dat girul pe proiecte pentru că nu au cadru legal.

Dominic Fritz a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook imediat după ședința de Consiliu Local.

“Am constatat azi, cu regret, că în Consiliul Local Timișoara s-a format o coaliție conjuncturală între PNL, PSD și Pro România al cărei obiectiv este să-mi caute mie domiciliul, nu să lucreze pentru Timișoara. Lăsați ipocrizia și apucați-vă să contribuiți pentru timișoreni. Timișoara are nevoie de proiecte, avem nevoie de subpasaj și pod la Solventul, avem nevoie de transport în comun performant și spitale renovate. Eu cel puțin nu mă voi lăsa intimida și voi lupta în continuare ca Timișoara să-și atingă potențialul european pe deplin”, a scris primarul Timișoarei, Dominic Fritz pe Facebook, imediat după ședința de plen.

Ieșirea primarului poate fi pusă și pe seama unor întâmplări care au avut loc cu o zi înainte de ședința Consiliului Local.

Conform unor surse din Primăria Timișoara, HCL-urile nu ar fi trebuit să treacă la vot.

“Cu o zi înainte a fost o convorbire între primar (n.r. Dominic Frtiz) și Alin Nica (n.r. șeful PNL Timiș), în care i s-a spus că liberalii nu susțin proiectele, deci ele nu vor întruni voturile necesare pentru a trece. Însă, se pare, că Alin Nica s-a răzgândit sau primarul a fost mințit în față și liberalii au votat în favoarea celor două proiecte. Noi așa știam”, au declarat sursele Buletin de Timișoara.

Cert este că printre cei care au luat cuvânt în cadrul ședinței pentru a face apologia transparenței sunt și consilierii liberali Ștefan Sandu și Simion Moșiu, iar cele două proiecte au fost votate favorabil.

Bătălia pe HCL-urile buletinul se mută la Prefectură, care ar putea să nu acorde aviz de legalitate celor două proiecte și astfel ele să nu intre în vigoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole