Haos la vămile cu Ungaria. Timp de așteptare pentru ieșirea din țară de 1,5 ore. Poliția de frontieră spune că a luat măsuri

Ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarnă s-au încheiat şi mulți cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, în prezent, pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, se constată o creştere a valorilor de trafic.

“Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum și a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. De asemenea, vor fi folosite staţiile mobile de control, trasnmite IGPF“, într-un comunicat de presă transmis Buletin de Timișoara.

Cu toate acestea cetățenii prezenți în vamă au pus pozele în mediul online și spuneau că așteaptă de aproape o oră și jumătate la coadă. Asta deși pe site-ul Poliției de Frontieră timpul de așteptare specificat era de 40 de minute la Cenad și câte 30 de minute la Nădlac, Nădlac II și Turnu.

Screenshot

Totuși, frontieriștii menționează că de exemplu, în P.T.F. Nădlac II, unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria se lucrează 8 artere de control pentru autoturisme pe sensul de ieşire si două staţii mobile.

“La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune de fluidizare. În continuare, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor: pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand, pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, PTF Săcuieni; pe raza jud. Satu-Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea, pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad“, mai arată Poliția de Frontieră.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole