VEST: o femeie a fost salvată în miez de noapte după ce a căzut cu ATV-ul în munți

O femeie de 30 de ani, care a suferit o fractură la piciorul drept în timp ce conducea un ATV, pe un drum din Munţii Orăştiei, a fost salvată de paramedici şi salvamontişti în urma unei intervenţii dificile desfăşurată, în noaptea de duminică spre luni, la lumina lanternelor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, accidentul a avut loc într-o zonă montană, împădurită, greu accesibilă, pe raza localităţii Costeşti, la doi kilometri distanţă faţă de drumul de acces, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea ambulanţei SMURD până la victimă.

„Astfel, doar la lumina lanternei, unul dintre paramedici, având asupra geanta de prim ajutor şi geanta cu atele vacuum, a fost nevoit să urce pe un teren accidentat, aproximativ un kilometru, până la locul unde se afla tânăra. Imediat după ce a reperat victima, salvatorul i-a acordat îngrijiri medicale, iar după sosirea echipajului Salvamont, femeia a fost imobilizată şi transportată cu ajutorul tărgii, până la ambulanţa SMURD”, a precizat sursa citată.

Paramedicii au constatat faptul că femeia prezenta o fractură la piciorul drept şi au transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole