Garda Forestieră Timișoara a verificat cultura și refacerea pădurilor din vestul țării. Mai multe plantații noi s-au uscat

Luna trecută, Garda Forestieră Timișoara a verificat activitatea de cultură și refacerea pădurilor la 26 de ocoale silvice din vestul țării. Înlocuirea arboretelor ajunse la vârsta exploatabilității cu arborete tinere, este o preocupare constantă a silvicultorilor.

„Controlul anual al regenerărilor se face toamna, înainte de încheierea sezonului de vegetație. În urma acestor verificări se stabilește suprafața pe care este necesar să se realizeze plantații, lucrările de întreținere ale acestora, cât și lucrările de ajutorare a regenerărilor naturale. Se urmărește ca pădurea să se regenereze pe cale naturală, iar doar în acele locuri în care nu este posibil acest lucru să se intervină cu plantații sau completări ale regenerărilor instalate pe cale naturală”, transmite Garda Forestieră Timișoara.

În urma controalelor realizate la cele 26 de ocoale silvice din vestul țării, s-a parcurs în teren suprafața de 397,57 ha cu regenerări naturale și 90,12 ha cu regenerări artificiale, realizate prin plantarea de puieți forestieri.

„Datorită secetei din vara acestui an s-a produs uscarea unor plantații peste procentul fiziologic normal. O astfel de situație, a fost întâlnită în teren pe suprafața de 26,82 ha, în anul următor fiind necesară completarea plantațiilor afectate pe o suprafață de 20,03 ha”, mai transmite Garda Forestieră Timișoara.

S-au lăsat măsuri de monitorizare a stării regenerărilor, de planificare și executare în anul 2023 a lucrărilor de ajutorare a regenerărilor naturale și de descopleșiri în plantații.

De asemenea, tot în luna octombrie, au fost efectuate și acțiuni de control privind respectarea regimului silvic în fondul forestier național. În urma acestor verificări au rezultat următoarele: 20 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 53750 lei; a fost confiscat un volum total de 123,28 mc material lemnos cu o valoare de 17963,99 lei.

Au fost efectuate verificări în echipe mixte, unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, fiind aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 60000 lei iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 282,72 mc cu o valoare de 59506,80 lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole