Gărâna Jazz Festival, o ediție de poveste, organizată în parteneriat cu UVT, într-un an atipic

A XXV-a ediție a Gărâna Jazz Festival, organizată între 7-11 iulie, în celebra Poiana Lupului, va rămâne în memoria celor prezenți pentru multă vreme. Organizatorii au marcat un sfert de secol de jazz la Gărâna, aducând pe scena festivalului nume de top ale jazz-ului autohton și internațional precum Paul Lay Trio, Avishai Cohen Trio, Dhafer Youssef sau Luiza Zan. 

Despre această ediție și despre parteneriatul UVT cu Gărâna Jazz Fest, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a afirmat: „În jurul Gărâna Jazz Festival s-a coagulat o imagine a României atentă la detalii, tonică, cu oameni care îmbrățișează nu doar un gen muzical complex, ci și creează împreună o stare de spirit unică. Îl felicit pe domnul Marius Giura și întreaga echipă pentru că au reușit să crească acest festival și să îl transforme într-un veritabil brand de țară. Marius Giura este, fără doar și poate, genul de om care sfințește locul. Sunt bucuros că UVT a putut susține această ediție și suntem determinați ca la edițiile viitoare să fim din nou alături de festival. De altfel, UVT a dat startul unui program cultural ambițios, pentru că noi credem că Timișoara poate și trebuie să strălucească în anul 2023, când va fi Capitală Europeană a Culturii. Genericul pe care îl preferăm spune că „La UVT, Cultura este Capitală!”, astfel că vă invităm să ne urmăriți, pentru că pregătim multe surprize culturale”.

Ediția din acest an a fost una realmente specială. În ciuda situației pandemice mereu imprevizibile, organizatorii au reușit nu doar să organizeze festivalul în condiții tehnice excelente, ci și să recreeze atmosfera unică cu care și-a obișnuit publicul. Programul celor cinci seri a fost unul complex și variat, propunând experiențe muzicale generoase și diverse, momente de improvizație aparte și interpretări admirabile. Publicul a fost pe măsura interpretărilor, s-au cerut nenumărate bisuri, iar artiștii au fost ovaționați cu mult entuziasm. Totodată, organizatorii au pregătit lansări de carte și expoziții de fotografie, grafică și pictură, precum cea a lui Valeriu Sepi sau Liviu Tulbure.

Organizatorii festivalului au anunțat deja că se gândesc la următoarea ediție, pe care speră să o realizeze într-un context sanitar mai favorabil. Gărâna Jazz Festival a confirmat încă o dată faptul că rămâne un eveniment cultural reprezentativ pentru Banat și România, iar în jurul său au fost fidelizate diferite generații de fani ai jazz-ului. Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție, pe care Universitatea de Vest din Timișoara o va susține cu entuziasm.

Se oprește apa caldă în zona Calea Aradului

Colterm anunță că luni, 19 iulie, se va întrerupe furnizarea apei calde în zona Calea Aradului. „În vederea efectuării de lucrări aferente proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole