Gala Premiilor UVT, la ediția a VII-a

Comunitatea Universității de Vest din Timișoara (UVT) este preocupată de extinderea proiectelor de dezvoltare științifică și profesională, de recunoașterea meritelor și performanțelor membrilor, care, prin activitatea depusă, contribuie în mod esențial la creșterea prestigiului său academic și la realizarea misiunii UVT.

În acest spirit, s-a instituit o tradiție, încurajați și de parteneriatele publice oferite de către companiile și instituțiile de prestigiu din mediul economic și administrativ al regiunii, o tradiție ce își propune premierea excelenței.

Astfel, în cadrul unui nou eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, desfăşurat astăzi în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, a avut loc a șaptea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membrii ai comunității academice şi ai comunităţii timişorene au fost premiați pentru activitatea lor.

Contextul pandemic actual ne-a obligat la o adaptare a actualei ediții și la organizarea unui eveniment prezentat live, transmis LIVE pe pagina de Facebook a UVT.  Am surprins câteva dintre cele mai importante momente ale Galei în imagini (alăturate acestui comunicat), întregul eveniment regăsindu-se și în format video.

Se cuvine să transmitem încă o dată mulțumiri partenerilor instituționali, alături de care a fost posibilă organizarea în bune condiții a acestei ediții a Galei. Mulțumim: FLEX, ATOS, Unicredit Bank, Hamilton Central Europe, Nokia România, HELLA, TECH MAHINDRA, MARSH și Consiliul Județean Timiș în calitate de partener instituțional.

Premiile acordate reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT pe tărâmul știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii. În cadrul galei au fost decernate zece premii care poartă denumirea unor personalităţi ce au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării, dintre care șase premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest și două premii pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

Laureații acestor premii sunt:

ü Premiul “Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Știinţele Naturii

o   Prof.univ.dr. Gabriela Vlase

ü Premiul “Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică

o   Prof.univ.dr. Bogdan Sasu

ü Premiul “Gabriela COLŢESCU” pentru Ştiinţe Sociale și Politice

o   Prof.univ.dr. Delia Vȋrgă

ü Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Ştiinţe Economice

o   Conf.univ.dr. Lucian Bojin

ü Premiul “Eugen TODORAN” pentru Ştiinţe Umaniste

o   Lect.univ.dr. Adrian Briciu

ü Premiul “Aurel Breilean” pentru Arte și Sport

o   Conf.univ.dr. Valentina Ștefănescu

ü Premiul “Studentul Anului”

o   Drd. Armand Voinov   

ü Premiul “Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT

o   Dl. Bogdan Aldea

ü Premiul “Sever BOCU” pentru Implicare Civică şi Socială

o   Direcția de Sănătate Publică Timiș

ü Premiul “Alumnus”

o   Dl. Cristian Rudic (Manager, Opera Națională din Timișoara)

„Acordarea acestor premii, în cadrul ediției a șaptea a Galei, a reunit comunitatea UVT în jurul valorilor noastre perene, personalizate prin laureații acestei sărbători anuale, profesioniști pentru care inovarea însemnă o plus-valoare stabilă pentru comunitate și pentru cariera publică a fiecăruia. Îi felicit pe toți laureații!”, spune rectorul UVT, Prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole