Funcționarii din Primăria Timișoara scoși pe teren de Dominic Fritz pentru a învăța cum se taie corect un copac

Primarul Dominic Fritz a anunțat că angajații Direcției Infrastructură Verde învață de la arboricultori renumiți la nivel național și internațional cum să aibă grijă de arborii din oraș.

“Timișoara are un patrimoniu verde impresionant, iar acesta va fi protejat și întreținut corect. Colegii mei de la Direcția Infrastructură Verde, dar și muncitorii firmelor care se îngrijesc de spațiul verde din oraș învață în aceste zile de la arboricultori renumiți la nivel național și internațional cum să avem grijă de arborii din oraș. Este o colaborare în premieră realizată de Primăria Timișoara, Asociația Peisagiștilor din România, cu sprijinul companiilor Enel. Specialiștii pe care i-am invitat la Timișoara ne învață cum să punem în siguranță clădirile istorice care interferează cu arborii urbani, tehnici de ridicare a coronamentului pentru ca pietonii și mașinile să circule în siguranță, tehnici de eliberare a rețelelor electrice de crengi“, a declarat Dominic Fritz.

Respectul față de patrimoniul verde moștenit trebuie să primeze

“Pentru prea mulți ani, pe spațiul verde din Timișoara s-a intervenit haotic și fără vreun plan concret, iar acest lucru se vede la tot pasul. Asta trebuie să se schimbe urgent și de aceea aceste cursuri sunt pași concreți în direcția corectă în care trebuie să mergem. Am cerut celor din Direcția Infrastructură Verde să aplice ce au învățat în acest zile și să controleze la sânge modul în care se fac tăierile în oraș.   Atenția și respectul față de patrimoniul verde moștenit trebuie să primeze“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole