Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu: Nimeni nu a carantinat Timișoara! Sunt doar simple speculații

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a declarat că Timișoara nu a fost carantinată.

“Nimeni nu a carantinat Timișoara! Sunt doar simple speculații care denotă necunoașterea legii și apetitul pentru senzațional. Regret că inclusiv primarul TM a afirmat acest lucru într-o postare pe FB – consideră Ovidiu Drăgănescu.

“În calitatea sa de Președinte al CLSU – Comitetul local pentru situații de urgență Timișoara are  obligația să cunoască legislația în domeniu și să coopereze cu structura de la nivel județean. Sau măcar să se informeze de la cei cu care trebuie să colaboreze. Conform legii „Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta sunt organisme interinstitutionale cu atributii in SPRIJINUL managementului situatiilor de urgenta produse sau posibil a se produce pe teritoriul unei anumite unitati administrativ-teritoriale. C.L.S.U. se constituie la nivelul u.a.t. sub conducerea primarului.” Care a fost sprijinul acordat cu aceaste declarații este greu de înțeles. Iar pentru o minimă informare asupra ceea ce înseamnă carantinarea putea citi măcar site-ul primăriei pe care o conduce, unde se explică minimal, dar clar, ce este aceasta (vezi foto). Probabil, în acest caz, nu ar mai fi creat stupoare în rândul celor care-l urmăresc. Carantinarea se hotărăște în condițiile art. 7 și 12 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.  Un singur extras lămuritor: „Carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență, la propunerea direcției de sănătate publică teritoriale și cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică.” Ceea ce evident nu s-a întâmplat azi“, a mai precizat Ovidiu Drăgănescu.

Ieri, CJSU a luat decizia de a institui carantina de noapte în weekenduri la Timișoara și alte localități cu rata de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole