Fritz a ratat semifinala la Wimbledon. Dominic a participat la Festivalul Inimilor

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 4 mondial şi câştigătorul primelor două turnee de Mare Şlem ale anului, s-a calificat miercuri în semifinale la Wimbledon, învingându-l în cinci seturi, 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10/4), pe americanul Fritz, după 4 ore şi 20 de minute de joc.

Este vorba despre Taylor Fritz, nu despre Dominic Fritz, primarul Timișoarei.  

Nadal (36 ani), dublu laureat pe iarba londoneză (2008 ŞI 2010), a solicitat un time-out medical în cursul setului al doilea, după ce a acuzat dureri în zona abdominală.

Campionul iberic, cu 22 de titluri majore în palmares, urmează să îl înfrunte vineri pe australianul Nick Kyrgios pentru un loc în finala de la All England Club.

„Sper că voi fi capabil să disput acest meci. Nick este un jucător foarte bun pe toate suprafeţele, dar mai ales pe iarbă. A făcut un super-sezon pe această suprafaţă şi trebuie să fiu la 100% pentru a avea şansele mele”, a declarat Nadal.

Kyrgios (27 ani), numărul 40 mondial, a avut o misiune mult mai uşoară în sferturile de finală, impunându-se în trei seturi, 6-4 6-3 7-6 (7/5), în faţa chilianului Cristian Garin.

El este primul jucător australian care accede în semifinalele unui turneu de Grand Slam după Lleyton Hewitt, care a atins această fază la US Open 2005.

În cealaltă semifinală de la Wimbledon se vor înfrunta sârbul Novak Djokovic, deţinătorul trofeului, şi britanicul Cameron Norrie.

În schimb, primarul Timișoarei Dominic Fritz a participat la Festivalul Inimilor din Parcul Rozelor.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole