FOTO. “Celentano pe șantier” – așa ironizează locuitorii din Moșnița Nouă lucrările executate de CJ Timiș la extinderea pe patru benzi spre Timișoara. Stâlp în mijlocul pistei de biciclete

CJ Timiș pare că gâfâie deja în gestionarea proiectelor pe care fosta administrație le-a lăsat moștenire.

Un exemplu este extinderea la patru benzi a drumului Timișoara-Moșnița Nouă. Proiectul se afla în execuție la data alegerilor, compania Strabag fiind cea care a câștigat licitația organizată de CJ Timiș și care avea deja deschis șantierul.

După preluarea puterii de către PNL și USR+ vizitele pe șantier ale noii conduceri s-au soldat cu aranjarea sistemelor de semnalizare și promisiuni.

Proiectul de 4,1 kilometri are o valoare de peste 3o de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată în cea mai mare parte prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pe care acum USR+ îl vrea eliminat. Lucrările începute vara trecută ar fi trebuit să fie gata în 9 luni.

Situația de pe șantier nu este însă una îmbucurătoare, fapt semnalat de cetățenii din Moșnița Nouă.

“Va place cum se lucrează la drumul Moșnița Timisoara?”, a scris Mihaela Ardelean, care a adăugat o colecție de fotografii de la fața locului în care se vede calitatea lucrărilor deja executate.  

Comentariile locuitorilor din Moșnița Nouă spun totul despre interesul acordat de autoritățile județene acestui proiect.

“O maaare bataie de joc, Dezastru , Celentano pe santier” – sunt primele replici ale cetățenilor.

“Asa le a iesit… asa ceva nu ar trebui receptionat”, a comentat Andrei Buţu, care i-a sesizat problema vicepreșdintelui USR+ al CJ Timiș, Cristian Moș.

“Receptia lucrării la ce…terasa se semnează?”, scrie ironic și Cosmin Radu.

“E meserie! La Mosnita toate sunt roz. Porcii se plimba prin centrul comunei. Oare avem viitor?”, se întreabă retoric Gerald Simonis.

“Si in Somalia fac mai bine”, a fost concluzia lui Doru Popovici.

Pe data de 13 iulie vicepreședintele USR+ al CJ Timiș, făcea o vizită pe teren, pe șantierul de la Moșnița Nouă și se bucura că sunt “ceva” îmbunătățiri.

“Nu, nu-mi convine că trebuie să fiu “polițistul” șantierelor din Timiș. Dar dacă de asta este nevoie ca să încep să mișc lucrurile în teren – o fac și pe asta. Unii se trezesc dimineața și aleargă câțiva kilometri, eu dau ture pe șantiere. Astăzi m-am bucurat să văd ceva îmbunătățiri pe șantierul de la Moșnița. Mai multe utilaje pe teren, mai mulți muncitori treabă. Nimic spectaculos, pur și simplu așa cum e normal să fie. Dragi timișeni, vă mulțumesc pentru răbdare – știu că nu e ușor să traversezi de două ori pe zi un șantier ca acesta. Dar una e să traversezi un șantier care de la o zi la alta progresează și altceva e să traversezi zi de zi un șantier unde nu se înaintează. Acum că ritmul în care se lucrează s-a schimbat, obiectivul meu este să mă asigur că termenii contractului se respectă. În continuare vă rog să-mi transmiteți mesaje de fiecare dată când observați nereguli”, era îndemnul adresat cetățenilor de către Cristian Moș.

Îndemnul a fost ascultat și reclamațiile au venit, chiar dacă sunt în sistem online. Să vedem reacția CJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole